Žutititloteka DVDshop

Žuti titl elita

Pristup omogućuje komentiranje članaka i s vremenom otvara mnoga skrivena i zatvorena vrata.





Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Trenutni posjetitelji:

Gostiju online: 7
Korisnika online: 2
  • jbtito
  • cca0208

Kruh i mlijeko

Advertisement

Zuti-titl
'Dog Bite Dog' (2006)
Autor: Velimir   
08.10.2006

Smrt
Smrt
Sva živa bića žive na račun drugih živih bića...

Svake sezone Hong Kong nam isporuči nešto o čemu svi (s razlogom) govore – od 'Infernal Affairs' preko 'Mongkoka' pa sve do 'SPL' i 'Electiona'.

Ovogodišnja karta za pobjedu i jedan od osnovnih aduta beskompromisne kinematografije koja i dalje pokazuje koliko ima snage, hrabrosti, talenta i volje udarati tamo gdje želi, bez imalo podilaženja zakonitostima na koje su navikli gutači Hollywooda, zove se 'Dog Bite Dog' i da – kad vam ljudi kažu da je riječ o hard hitting noireu, onda to i misle. U svakom smislu tih riječi.

'Dog Bite Dog' grize i udara ravno u zube već u prvih petnaestak minuta, pokazujući svu razuzdanost emocija, ali i briljantnu vizualnu snagu. Gotovo pa da možete osjetiti depresiju, prljavštinu i sumrak ljudskosti, kojima se film s lakoćom bavi, a da pri tome biva i zabavna akcija i opaka, sumorna kriminalistička drama.

Priča je to o mladom kambodžanskom ubojici koji dolazi obaviti zadatak u Hong Kong, jednoj djevojci koju siluje otac i hrpetini beskrupuloznih policajaca. Takva kombinacija mora rezultirati ekstremnim nasiljem, u kojem na kraju balade nema ni čistih pozitivaca ni čistih negativaca. A sve s odličnom dozom režanja i laveži bijesnih pasa u scenama okrutnog, hiperrealističnog mlaćenja.

Jedan od ponajboljih film... Dovraga, ove godine su stvarno nasnimali dobrih stvari!

Ljubav
Ljubav
Nihilizam
Nihilizam

Image

 
'Flower And Snake' (2004)
Autor: Velimir   
06.10.2006

Dobrodošli u show!
Dobrodošli u show!
To da je sadomazohizam sastavni dio japanske tradicionalne i popularne kulture zna svatko tko je imao ikakvog doticaja s njom.

Od fotografije i teatra preko crtića i igranih filmova pa sve do književnosti. Posebno književnosti, obzirom da najveći ekstremi uglavnom postaju najprodavanije knjige u zemlji, a po kojima se onda snimaju i uspješni, u ovim krajevima svijeta prije svega kultni filmovi.

Jedan od takvih literarnih S&M klasika jest i 'Flower And Snake', koji potpisuje stari majstor Oniroku Dan (poznat i po knjizi ‘I Am An S+M Writer’, čiji naslov objašnjava sve), a po kojem je 1974. snimljen i istoimeni legendarni biser pinku eige, lansirna rampa za superzvjezdani status Naomi Tani te jedan od najvažnijih filmova u pinku ediciji Nikkatsua. Naime, veliki je studio upravo tim filmom otpočeo svoju nišu S&M pinku eiga, kojima je vratio publiku u kina i ponovo počeo zarađivati lovu. Uslijedili su zatim brojni nastavci i remakeovi (najpoznatiji je 'Flower And Snake 4: Rope Magic' iz 1987.), a najfriškiji u nizu jest upravo ovaj iz 2004., čiji je autor naš stari znanac Takashi Ishii.

Balet, viseći križevi i slične zanimacije
Balet, viseći križevi i slične zanimacije
Samo u Japanu - električni vibro prsti!
Samo u Japanu - električni vibro prsti!

Iako ovo djelce ima svog šarma, Ishii je u svakom slučaju imao itekako boljih trenutaka u svojoj bogatoj i kontroverznoj karijeri (od 'Angel Guts' do 'Freeze Me'), a ovdje mu se prije svega omakla ta greška da je zaboravio kako je prosječno trajanje pinku eiga s razlogom 60, a ne 120 minuta. 'Flower And Snake' je stoga razvučen kao slonovo govno koje je pregazilo krdo, iako nešto manje smrdi.

Mogao je, dakle, trajati dvostruko kraće, ali priča o otmici plesačice tanga od strane mafije, koja organizira 'Rape & Snuff Show' za gomilu bogataša, intelektualaca i celebrityja, te njezino maštovito mučenje i sadoseksualno mrcvarenje ima dovoljno materijala da zabavi sve perverznjake i lovce na autentične japanske ideje.

Što znači da su ovdje upali i cyber transvestit koji se odijeva u balerinu te nosi pernate uši, grupna silovanja s falusnim maskama, nabadanje šake igala u bradavice, razne vrste razapinjanja na križ, bondage, pišanje, vrući vosak..., ali sve to uz pretjeranu teatralnost ravnu Eurokazu i kretenski 'cirkuski' soundtrack. Srećom, tu su i glumačke zvijezde Renji Ishibashi i Kenichi Endo (klasična japanska priča: red filmova za klince, red soft pornića, sve u rok službe), ali sve to ipak nije dovoljno da ga odgledate bez premotavanja.

Radosti bondagea
Radosti bondagea
Vjerska simbolika (moš mislit)
Vjerska simbolika (moš mislit)

Image

 
'Virus' (1980)
Autor: Arminio   
06.10.2006

"Life is wonderful"

DVD ovitak
DVD ovitak
Na što asocira film naslova "Virus"? Većinu vjerojatno na film katastrofe, možda zombi akcijadu, možda čak hororac sa hrpom gnjusnih scena... Ali ovaj "Virus" baš i nije ništa od toga iako dotiče ponešto od svega. Ovo je film o sumraku civilizacije koji smo, naravno, sami izazvali, film koji cijelo svoje trajanje čeka finalnih pola sata da vas udari svom snagom. A do tada lagano šamara turobnom, sporom, tugaljivom i na trenutke pomalo patetičnom pričom o neuništivom bakteriološkom oružju koje se proširi zemljom i izazove katastrofu. Preživi samo šačica istraživača na južnom polu, šarolika grupa znanstvenika iz raznih zemalja koja se ujedini i nastoji opstati osnivajući nešto nalik vlastitoj državi a kroz čije patnje, dileme i očaj pratimo posljednje dane svijeta kakvog znamo. Ali ono najgore sa čime se trebaju suočiti nije ni smrt vlastitih obitelji kojima svjedoče putem radio stanica, ni činjenica da su posljednji preživjeli ni moralne dileme oko brige za opstanak ljudske vrste već nešto puno gore što im se tek sprema.

Ovaj biser pokojne legende Kinjia Fukasakua, koprodukcija Amerike i Japana prepuna poznatih glumaca i u svoje vrijeme najskuplji japanski film ikad, možda je i pretskazanje skore sudbine ljudskog roda jer previše je moći i smrtonosnog oružja u rukama ljudi, najblaže rečeno, upitne pameti.

Ni američki predsjednik nije pošteđen...
Ni američki predsjednik nije pošteđen...
Posljednji preživjeli
Posljednji preživjeli

A dok ne dođe kraj, valjda još ima vremena da nabavite integralnu japansku verziju filma koja, iako mi definitivno nije jasno zašto, dolazi u "Sonny Chiba Action Pack" DVD box-setu. Dobro, Chiba ovdje ima malu ulogu, ali ova teška drama nema ama baš nikakve veze sa akcijom a ni sa preostala dva filma - ekraniziranom mangom "Golgo 13" i osakaćenom, američkom, sinkroniziranom i izbjegavanja vrijednom verzijom  "Bullet Train" o čijoj smo genijalnoj integralnoj verziji već pisali.

Apokalipsa...
Apokalipsa...
...danas
...danas


Image
 
'Robo Vampire' (1988)
Autor: Velimir   
05.10.2006

Robokap
Robokap
Kineski 'Robocop'.

Soldier #1: Now that Tom is dead, I want to use his body to create an android-like robot. I'd appreciate you approving my application.
Soldier #2: You're assured of success?
Soldier #1: Yes.
Soldier #2: Okay, it's approved.

Rijetko kad posežem za prikupljenim citatima s imdb-a, ali ovo možda najbolje dočarava dimenzije debiliteta jedinstvene hongkonško-američke koprodukcije u kojoj android susreće vampire i trgovce drogom. Osnovna premisa je zapravo prilično jednostavna, ali ne i pretjerano zdravorazumna – trgovci heroinom iz Zlatnog trokuta unajmljuju taoističkog svećenika da dresira vampire kako bi se okomili na sve koji im stanu na put. Na put im je stao i naš glavni pozitivac, koji nakon što ga izrešetaju uskrsne kao posebno dizajnirani kiborg, sposoban golim rukama lomiti mitraljeze, ali i precizno pucati iz istih.

Vampir u akciji
Vampir u akciji
Rikavela
Rikavela

Treba imati na umu da ovdje govorimo o tzv. kineskim vampirima, koji po njihovoj mitologiji zapravo više sliče našim zombijima u tradicionalnim kineskim nošnjama. Kreću se kao zečevi, a ispaljuju kiselinu iz ispruženih ruku. A onaj najmoćniji od njih ima masku gorile. Zašto? Pitajte Joea Livingstonea, čovjeka koji je režirao film u kojem se stvari jednostavno... pa, događaju. Bez nekog posebnog reda, smisla ili potrebe, ali svejedno na veselje svih nas.

Sve to plus kung fu i bazuke! Kao i pokoje šivanje droge u utrobu krepane stoke krupnog zuba, glumu iz pornića te zaljubljenu vješticu kojoj se vide bradavice kroz prozirnu bijelu haljinu.

Nabildani kung fu majstor
Nabildani kung fu majstor
Image
Koji ti je kua, nemoj pucat

Image

 
'Dasepo Naughty Girls' (2006)
Autor: Velimir   
03.10.2006

Prijateljice
Prijateljice
Srednjoškolska komedija koja započinje scenom na satu ateizma u školi u kojoj je profesor morao uzeti bolovanje zbog sifilisa koji je pokupio seksajući se s tinejdžerskom kurvom?

Nakon čega dotična djevojka skače kroz prozor, dok ostatak razreda odlazi kod liječnika, izuzev dječaka koji ništa ne može poševiti, jer ima samo jedno oko? Veliko, posred čela? O da. Koreja u svom najluđem izdanju. 'Dasepo Naughty Girls', bizarno se zove imenom tvojim!

Ovo je brutalna, brutalna satira korejskog društva i zbirka prekrasnog ludila, prepuna prelijepih djevojaka i posve nepovezanih, predivno 'dizajniranih' apsurdnih epizoda koje su zapravo izravna adaptacija iznimno popularnog istoimenog Internet stripa ('Dasepo sonyo'). U kojoj nikada ne znate što će vas sljedeće snaći...

Ravnatelj u procesu transformacije
Ravnatelj u procesu transformacije
Uživanje u čarima spankinga
Uživanje u čarima spankinga


Drkanje kao oružje protiv velikog zelenog čudovišta koje iz kose baca žetone za instant nevinost (ulaze djevojkama u vagine i pretvaraju ih u šmokljane), prđenje po zbirci irske poezije, majka koja se bavi piramidalnim marketingom za firmu koja proizvodi piramide, učitelj koji se zbog osjećaja neuspjeha u ulijevanju nacionalnog ponosa svojim učenicima uz pomoć učenica samokažnjava spankingom, 'transseksualni' cybersex sina i oca (ne pitajte!), karaoke song o učeničkoj razmjeni sa Švicarskom, djevojka s penisom i sredovječni muškarac koji se oblači u školarku i prdi u krevetu s maloljetnom prostitutkom na čijim se leđima vječno nalazi siva lutka nazvana Siromaštvo.

 I još puno toga što uopće ne znam kako bih prepričao.

Da netko u hrvatskoj preda ovakav scenarij producentima, vjerojatno bi ga hospitalizirali. U Koreji, on je rezultirao pristojnobudžetnim modernim kult klasikom. Divota, ukratko.

Kiklop
Kiklop
Cybersex
Cybersex

Image

 
'Babel' (2006)
Autor: Marko   
03.10.2006
Plakat
Plakat
Kino-film godine.

Dva marokanska dječaka naoružani tek kupljenom vinčesterkom čuvaju svoje stado koza. Pošto ne uspijevaju pogoditi gladnog šakala, posumnjaju u istinitost prezentacije puške lokalnog trgovca te je odluče testirati. Ispaljeni metak na fascinantan način poveže odvojene priče četiri obitelji na različitim stranama svijeta. Tako uz siromašnu marokansku obitelj upoznajemo mladi američki par koji kroz proputovanje traži rješenje svoje bračne krize, japansku obitelj u kojoj gluhonijema kćerka tinejdžerka traži ljubav svog života, a otac s njom pokušava uspostaviti barem nekakav odnos nakon samoubojstva majke i dadilju koja putuje na svadbu svog sina u rodni Meksiko. Alejandro Gonzalez Inarritu ('Amorres Perros', '21 gram') i treći put uspijeva prikazati posljedice globalno-političkih previranja na živote malih ljudi kroz rasturačku lančanu reakciju pokrenutu verbalnim sukobima ili nedostatkom komunikacije uz izvrsnu glumačku postavu, a kao inspiracija mu je poslužila mitska priča o kuli babilonskoj i božjoj kazni kojom se ljudska rasa razjedinjuje i prislijava pričati različitim jezicima.

Pohvale ekipi sa Splitskog filmskog festivala koja je uspjela ugrabiti kopiju filma u Europi prikazanog jedino u Cannesu te je u jednom danu složila prijevod, prikazala ga u sklopu festivalskog programa i dodijelila mu Grand prix. Pravi epski kino-doživljaj s odličnim soundtrackom čiji je autor sada već standardno genijalan Gustavo Santaolalla.

Amerikanac osjeća politiku svoje zemlje
Amerikanac osjeća politiku svoje zemlje
Nenošenjem gaćica protiv hendikepa
Nenošenjem gaćica protiv hendikepa

Image
Image
 
'Dead Run' (2005)
Autor: Velimir   
26.09.2006

Image
Shuji i Eri
Generacije se mijenjaju, ali zemlja je vječna.

Sabu je genijalac. Jednostavno, moralo je doći do ovoga – čak i kada bi mu filmovi nekada znali biti mediokritetska mješavina odličnog i čistog sranja ('Unlucky Monkey'), a čak i ako bi ga optužili da uvijek izvlači iste trikove iz rukava, sada je jednostavno jasno da sve što je raslo i raslo, te sve za što smo mislili da je kulminiralo s 'Postman Blues', konačno ima svoj novi vrh – 'Dead Run' je njegov najbolji, najkompletniji i najozbiljniji film do sada.

'Dead Run' je egzistencijalistička drama koja kroz temelj maloljetničkog bijega od doma dodiruje mnoge standardne teme suvremenog japanskog filma, od suicida do uloge organiziranog kriminala u životu tzv. običnih ljudi, majstorski odrađena emocionalka koja puca na bezbroj razina.

Uz odličnu glumu mladih junaka (Yuya Tegoshi kao Shuji i Hanae Kan kao Eri), klasično razvaljujuću glazbu i zbirku predivnih kadrova, tu su i sitni aduti za prave fanove, kao što je Susumu Terajima u maloj, ali pamtljivoj ulozi na samom početku ili Ren Osugi kao utjelovljenje zlog, sadističkog šefa mafije, sklonog silovanju djevojčica i brutalnom iživljavanju na dječacima.

Trčanje, nasilna škola, katolički svećenik i njegova mračna prošlost, reket, piromanija, problematični brat, razdjevičenje i nekoliko ubojstava. Obavezna lektira.

Image
Dobar stari Terajima
Image
Živjeti ili umrijeti, pitanje je sad

Image

 
'Raiders Of The Lost Ark: The Adaptation' (1988)
Autor: Arminio   
25.09.2006

Dvanaestogodišnji i devetnaestogodišnji Indy
          Dvanaestogodišnji i devetnaestogodišnji Indy
Sedmogodišnja avantura trojice prijatelja stvorila je jedan od najnevjerojatijih homemade filmova ikada - shoot-to-shoot remake prvog i najboljeg Indiana Jones filma "Otimača izgubljenog kovčega"!

Ne znam nikoga tko je odgledao "Otimače" i ostao ravnodušan. A još ako ste ga odgledali kao klinac kojemu je glavna briga bila igrati se do iznemoglosti, sigurno ste bar jednom trčali ulicom zamišljajući kako se za vama kotrlja divovska kugla ili ste crtali (ili bar probali crtati :) ) stripove o junaku sa šeširom. A tri klinca: Eric Zala, Jayson Lamb i Chris Strompolos svoju fanatičnu opčinjenost ovim filmom, uz pomoć svojih prijatelja i VHS kamere odlučili su 1981 pretočiti u nešto naizgled nemoguće - snimanje vlastitog remakea!

Nastojeći biti dosljedni originalu, napravili su shoot-to-shoot remake pazeći da kompozicija kadra, pomaci kamere i dijalozi budu što je moguće više dosljedni originalu. I tu je sve - i spilja i zamke i ogromni kotrljajući kamen i obračun u Marioninoj "birtiji" (kompletan - sa požarom, stuntovima, pucnjavom... sa svim!) i ludorije po Kairu i zmije (prave!) i nevjerojatno izvedena jurnjava pustinjom sa svim kaskaderskim vratolomijama iz originala i veliko strašno finale... sve to maksimalno, koliko god je to klincima bilo moguće izvesti, slično originalu - i jednako impresivno! Nevjerojatna posveta Spielbergovom klasiku sa djecom ispred i iza kamere čija produkcija je trajala punih sedam godina zbog čega su na početku dvanaestogodišnji osnovnoškolci a na kraju filma, 1988, već punoljetni teenageri!

Obračun 'Kod Marion'
Obračun 'Kod Marion'
Indy, Sallah i pas koji glumi majmuna... :)
Indy, Sallah i pas koji glumi majmuna... :)

Dugo sam ovo tražio a bilo je gotovo nemoguće iskopati ikakvu kopiju iako se znao tu i tamo pojaviti kakav basnoslovno skupi VHS ili DVD rip istog na eBayu ili po opskurnim internetskim DVD dućanima... Govorilo se da je Spielberg toliko oduševljen ovim filmom još od kada ga je prvi put vidio, da ga je po svaku cijenu htio uvrstiti na zadnji boxset Indiana Jones filmova. Zašto nije, ne znam. A trebao je. Jer žalosno je da ova fascinantna stominutna sedmogodišnja pustolovina još uvijek nema nikakvog DVD izdanja sa bar kakvim audio komentarčićem jer vjerujem da Zala i ekipa imaju puno toga za ispričati.

Belloq (Zala glavom i fudbalerkom) i Marion
Belloq (Zala glavom i fudbalerkom) i Marion
'Heil Hitler!'
'Heil Hitler!'

A tko god se bar još ponekad osjeća kao klinac i povremeno se sjeti kako se igrao u pijesku sa djedovim šesirom i komadom špage lupao po prašini boreći se sa zamišljenim švabama za magični kovčeg, ne može ostati ravnodušan gledajući iste takve klince kako svim srcem ostvaruju svoj san i odaju počast sada već davnom dijelu svog djetinjstva.

Pa nabavite bilo kakvu kopiju, šesir i bič ili kaiš ili, eto, bar komad špage, zavalite se u fotelju i pustite da vas "Otimači - adaptacija" bar na trenutak opet pretvori u bezbrižnog klinca...

Suludo!
Suludo!
Veliko finale! I skoro k'o pravo!
Veliko finale! I skoro k'o pravo!

Image
 
'American Samurai' (1992)
Autor: Velimir   
24.09.2006

Image
Sensei i učenik
Sjećate se ovoga?

Nije ni Richard Chamberlain ni Tom Cruise, već David Bradley, gospodin kojeg smo već gledali u trećem, četvrtom i petom nastavku 'Američkog Ninje', a kojeg ovdje u ulogu 'Američkog samuraja' stavlja upravo čovjek koji je Dudikoffa lansirao u legendu, naš dobri stari prijatelj i autor predgovora za Povratak Žutog titla - Sam Firstenberg!

I ne samo to – učitelj Američkog samuraja, koji je kao dijete preživio zrakoplovnu nesreću iznad Japana i odrastao u rukama lokalaca, je glavom u bradom John Fujioka, isti onaj koji je Joea Armstronga odgojio i pretvorio u majstora nindžicua!

Ni ostatak nije manje sulud – Bradley je novinar koji odlazi u potragu za svojim polubratom, ni manje ni više nego zlim Markom Dacascosom (čovjek je s Havaja, ali nije bed, vidite da može poslužiti i kao Japanac...); put ga vodi u tursko podzemlje pa nakon sveameričkog suludog miksa samuraja, nindži i jakuza u jedan bućkuriš, sve u konačnici mutira u jedan od ponajboljih žanrova borilačkog filma – gladijatorske mixed martial arts borbe pred nabrijanim bogatašima (uvijek najneuvjerljiviji kvazientuzijastični statisti na svijetu!), koji se klade na velike iznose i čekaju prolivenu krv.

Vrhunska debilana s fajtom nalik na video-igrice i pristojna količina odrezanih udova. Bravo, Firstenberže!

Image
Pošto kila?
Image
Cap!

Image

 
'Fight For Your Life' (1977)
Autor: Velimir   
22.09.2006

Image
Sranja s djecom snimala su se davno prije Nicka Palumba
Rasno obojena osveta sedamdesetih.

Jedan od nebrojenih ozloglašenih komada 70's sadizma, nadžanra o kojem smo itekako puno pisali u Povratku Žutog titla, ali i na ovom siteu. Saga se nastavlja, s novim DVD izdanjima starih, kultnih klasika ludila iz doba hard core političke nekorektnosti, a ovog puta na meniju je zavodljiva i prilično zabavna mješavina home invasion, rape & revenge i bleksploatacijskog žanra – sve najbolje od jedne ere na jednom mjestu.

Dobro sad, daleko od toga da je 'Fight For Your Life' te 'najbolje' elemente uspio najbolje upakirati, ali za eksploatacijsku je ladicu ovo jedan i više nego gledljivi naslov.

Žrtve su, naravno, pobožna, srednjeklasna obitelj, ali – aha! – ovog puta ne bjelokožna američka suburbija, već obitelj crnaca, koju napadnu tri odbjegla sajko-zatvorenika: bijelac, latinoamerikanac i Azijat! Svi zajedno tlače crnce, ali bijelac, jedini koji u rukama drži pištolj, istodobno rasistički ponižava i svoje kolege. Usto, glavu obitelji je (u briljantno idiotskoj ubrzanoj sceni) umlatio Bibilijom, nakon što ga je natjerao da mu liže čizme i sveprisutne zabavi plesom, dok je njegov kolega Azijat ipak zadužen za uklanjanje nepoželjnih gostiju (sinu lokalne murije je smrskao lubanju kamenom, a bijelu prijateljicu familije pokušao silovati, a zatim u toplesu bacio niz obližnji vodopad).

Finale je, kako to već biva, 'burno' i najbolje pokazuje što se događa kada ortodoksni kršćani ozbiljno shvate krilaticu: oko za oko, zub za zub...

Image
Mlaćenje babe u kolicima
Image
Opaki kriminalac

Image

 
'E.T. The Vagina' (199?)
Autor: Velimir   
21.09.2006

Image
Kinki šit!
'E.T.' u porno varijanti.

O da. Dobro ste pročitali. I dobro vidite. Znamo da izgleda kao smežurano govno/prepečeni krumpir/noćna mora svakog homo sapiensa vičnog upražnjavanju zdravoseksualnih odnosa, ali da – ovo jesu kadrovi jedne od dvije (!) najpoznatije eksploatacijske X-Rated verzije E.T.-ja.

Iza ove stoje predivno bolesni redateljski umovi Siegfried i Ildiko Entigner, koji su otišli korak dalje od turske varijante E.T.-ja i svijetu prodali pravu pravcatu hard core porno varijantu dražesne sage naših djetinjstva, u kojoj je E.T. zapravo žena koja dolazi s planete Uterus, sleće na Zemlju i ševi sve što stigne, ili barem nadgleda kostimirane svingerske orgije mađarskih parova.

Maska je, kao što sami vidite, niskobudžetna inačica Spielbergova klasika, koja prekriva sve dijelove tijela osim onih nužnih za izvedbu bogate radnje: usta, bradavice i spolovilo iz naslova. Nije za svakoga. Zapravo, nije za nikoga, ali u tome valjda i jest fora, zar ne? Iskopajte ako imate prilike i uživajte. Ako možete. Hehe.

Image
Trio porko dio
Image
Sajam ljepote

Image

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 136 - 150 od 520